Group 5 Created with Sketch.
Page 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Nyhed - 31.08.23

Studietur til Stockholm 2023

Studieturen åbner Arkitekters Øjne for Bæredygtig Byudvikling

I 2023 førte studieturen arkitekter og byplanlæggere til Stockholm. Den svenske hovedstad har gennem de seneste år gennemgået bemærkelsesværdige transformationer og omdannelser af tidligere erhvervs- og havneområder. Det er her, nogle af Europas største bæredygtige omdannelses- og udviklingsprojekter har set dagens lys. Det seneste mesterværk er opførelsen af en hel bydel i træ, som sigter mod at blive verdens største træbydel.

 

 

Omdannelsesprojekterne i Stockholm har fokus på at skabe nye, tætte og blandede boligområder. En nøgleprioritet i planlægningen har været at minimere transportbehovet, sikre optimal tilgængelighed, etablering af grønne områder med høj biodiversitet samt inkorporere blandede funktioner og ejerformer. Bæredygtighed er ikke blot en vision, men en integreret del af udførelsen, hvor anvendelsen af bæredygtige materialer og klimasikringsløsninger er i fokus.

 

 

Studieturen tog deltagerne specifikt til fire nøgledestinationer: Hammarby Sjöstad, Norra Djurgårdstaden, og HAGAstaden, ledsaget af lokale guider. Turen inkluderede også et besøg på Nord Regio – et forsknings- og udredningscenter for byudvikling og lignende emner i Norden. Her blev deltagerne introduceret til de forskellige plansystemer, der præger byudviklingen i regionen.

 

 

Et essentielt stop for at få et omfattende indblik i Stockholms udvikling er Stockholmsrummet, beliggende ved Sergelstorvet i byens centrum. Dette informationscenter giver et værdifuldt overblik over, hvad der rører sig i den svenske hovedstad og tjener som et samlingspunkt for inspiration og viden om bæredygtig byudvikling. Studieturen har ikke blot udvidet horisonterne for deltagerne, men har også åbnet øjnene for de banebrydende tiltag, der definerer Stockholm som et fyrtårn for moderne og bæredygtig byplanlægning.