Group 5 Created with Sketch.
Page 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Nyhed - 02.10.19

Skøn tur til Paris

Fra torsdag d. 10 til søndag d. 13 september gik FAB´s studietur til Paris. Ca. 20 havde tilmeldt sig turen og vi havde en skøn tur med dejlig solskin, gode indlæg og samtaler og mange kilometer i skoene.

 

Temaet var transformation af ældre industri- havne og sporarealer i den nordlige del af Paris langs trafikperiferien som skiller Paris med de nordlige nabokommuner. Det centrale i omdannelsen har været mobiliteten og, hvorledes man kan sammenbinde punkter, stræk og områder, som tidligere har været henlagt som store planlægningsmæssige barrierer og udfordringer.

 

Den langsigtede strategi er at gøre hele Paris-regionen mere sammenhængende og booste regionen som en mere bæredygtig metropol. Mange af tiltagene er også målrettet byen, som skal være vært for OL i 2024, hvor det forventes, at mange af OL- funktionerne/aktiviteterne kommer til at ligge i den nordlige del af Paris og i grænsefladen mellem Paris og nabokommunerne.

 

Omdannelsen i den franske kontekst håndteres i store selskaber - ZAC -selskaber som udmærker sig ved en blanding af offentlige og private partnerskaber - typisk med mere end 50% offentlig ejerskab. Masterplaner - baseret på konkurrencer - er styrende for den konkrete udvikling. Målet for omdannelserne er også at styre, styrke og løfte disse områder og dermed give et boost til områderne socialt, økonomisk og i en bæredygtig retning. Mange af masterplanerne rummer store grønne områder for dels at tiltrække investorer men samtidig også for at sikre en mere grøn, attraktiv og bæredygtig profil af områderne fra starten. Studieturen koncentrerede sig om tre store områder samt 3 mindre konkrete byggerier hvor der p.t. forgår eller har forgået ovennævnte udvikling.

 

Vi glæder os allerede til næste års tur!