Group 5 Created with Sketch.
Page 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Nyhed - 16.11.18

Gå-hjem-tur til Køge Kyst

Tirsdag d. 6. november havde FAB sat byplanlægger Palle Andersen i stævne for en Gå-hjem-tur i Søndre Havn og stationsområdet i Køge. Vi fik virkelig syn for, at der er gang i byudviklingen i Køge - ikke mindst i de før nævnte områder.

 

Søndre Havn udgør mere end halvdelen af Køge Kyst-projektet og er dermed det største af delområderne. Her kommer både boliger, kulturtilbud, erhverv og nye rekreative tilbud. Sønder havn er ved at tage form - de første store tiltag er boligkarreerne i 4 etager som nu skyder op - og flere er på vej. Men alt kommer ikke bare af sig selv. I troen på, at byliv skal komme før bygninger, har Køge Kyst siden 2011 arbejdet målrettet på at fremme aktiviteterne i Køges nye bydel, særligt på Søndre Havn. Det sker bl.a. med kulturruten Tråden, de mange byrum, koncerter, kunstudstillinger – og ikke mindst den årlige Søndre Havnedag, som tiltrækker tusinder af besøgende. Disse midlertidige og popup aktiviteter har virket godt mentalt for byen og stedet - en slags urban træningstilstand som virker. Ligenu er det mest det grå guld, som flytter ind, men man håber og satser på, at det med tiden bliver mere blandet - med børnefamilier, når institutioner og cafeerne på sigt finder indpas i den nye bydel.

 

Tæt på Køge Station er bymidten blevet udvidet med en ny handelsgade, Rådhusstræde. Her er boliger, biograf, restauranter, erhverv, p-hus og udvidelse af Køge Rådhus. Det nye handelskvarter rummer også to store bytorv. Noget interessant var taghaver - offentlige arealer - som man især i sommerhalvåret kan indtage. Og området ser ud til at være et fint bindeled mellem den gamle by og stationsområde - med nye loops og stræder og ny stationsbro.

 

Palle Andersen, som arbejder i Køge Kyst var en god guide på hele turen, og gav os vigtige informationer om de to områders udvikling og fremtiden. Det ser lovende ud, og er absolut et besøg værd. FAB sluttede arrangementet af med lidt mad og fadøl på en af de nye cafeer/restauranter i byens nye stræde tæt på stationen og den gamle bydel.