Group 5 Created with Sketch.
Page 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Arrangement

Oplev Fjordenhus i Vejle - en guided tur

01. oktober 2019 — 18:15-20:00

Fjordenhus er et nutidigt Gesamtkunstværk, og det indeholder en række stedspecifikke kunstværker samt interiør og belysning, som er særligt designet til bygningen af Olafur Eliasson og hans team. Fjordenhus er en sammentrækning af ”Fjordens Hus” og fortæller om bygningens placering i Vejle Fjord. Bygningen fungerer som hovedsæde for KIRK KAPITAL A/S, som er projektets bygherre. 

 

Fjordenhus er den første bygning tegnet af kunstneren Olafur Eliasson og arkitekterne på Studio Olafur Eliasson. Den blev indviet i sommeren 2018. Bygningens stueetage strækker sig i dobbelt højde og er viet til samspillet mellem bygningen og den omkringliggende fjord, hvor vejr og vind reflekterer det specialglaserede murværk i blandt andet røde, grønne og blå nuancer. Buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen, mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Arkitekturen og kunsten i disse rum indgår på den måde i en konstant dialog med det omsluttende hav.

 

Gå ikke glip af at opleve denne spændende bygning, og meld dig arrangementet og kom med på en rundvisning, hvor du oplever, hvordan kunst og byggeri er smeltet sammen. Guider fra VejleMuseerne fortæller om Olafur Eliassons ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne.

 

FAB er en del af Fynske Planlæggere, som arrangerer turen. For program og info om tilmelding følg linket i den sorte boks.

 

Tilmeldingsfrist 24. september 2019

Sted
Fjordenhus
Havneøen 1
7100 Vejle
Danmark
Tidspunkt
18:15-20:00